Kaffefilter i återvunnet tyg – att använda igen och igen

Klart vi har kaffefilter i återvunnet tyg! Det har vi haft ganska länge och älskar att Råd och Röns undersökning om att pappersfilter innehåller bly gjorde att tygfilter blev poppis. Vilken rivstart på julhandeln det blev och vi dansar av glädje när det händer. Köp dina kaffefilter här.

Oroar du dig för skötseln?

Gör inte det, du gör såhär. När du har använt filtret så sköljer du ur det och hänger det på tork. Sen kan du använda dem igen, igen och igen. Många säger att kaffet blir godare. Inte vet vi men mer klimatsmart är det iallafall. Eftersom vi använder spill och restbitar av återvunna tyger.

Skulle du vilja fräscha till filtret så rekommenderar vi att du kokar det i en kastrull på spisen. Kanske med lite ättika i vattnet. Självklart kan du tvätta det i maskin i 40 grader men det kan bli lite tvättmedelsrester kvar i filtret. Det kommer att fälla ut i kaffet när det mycket varmare vattnet rinner igen vid bryggning. En annan bra sak är att det blir en färgglad påminnelse om att vara lite mer hållbar i vardagen när du början dagen med en snyggt kaffefilter i tyg. 

Ditt kaffefilter är kokat innan du får det!

Vi kokar ditt kaffefilter innan det kommer ut i webshopen. För säkerhets skull. 

Kör blyfritt du också och använd ett kaffefilter i återvunnet tyg. Finns i massor av färger och du hittar fler klimatsmart produkter i webshopen. Perfekt som present och kan lätt skickas till mottagaren. 

//Liselotte Norén